2 ani de cand mi-am dat demisia

Zilele astea se fac 2 ani de la ultima zi lucratoare intr-o corporatie. Cum este ? Cum a fost ? Ce am facut ?

Mi-am dat demisia in plina pandemie, la 44 de ani, cand copiii aveau 17 si 12 ani, si fara niciun plan de viitor. Aveam atatea pe lista din capul meu, ca nu stiam cu ce sa incep. Nu aveam niciun plan concret, stiam ca daca am reusit in 20 de ani sa trec prin multe functii ale departamentului financiar, sigur o pot lua de la capat, daca este cazul. 

Sunt multe lucruri de care vrei sa scapi cand esti angajat, dar cand nu le mai ai, incepi sa te gandesti ca aveau rostul lor in viata ta de pana atunci. Toata viata am fost angajata undeva, nu mi-am pus niciodata problema de a pleca, pana in momentul in care am zis "Daca nu o fac acum, cat inca mai am energie sa incerc ceva nou, atunci cand o sa am curajul?" 

Dar sa revenim la lista de mai sus: - nu-ti mai da nimeni nimic de facut, - nu te mai suna nimeni sa te puna la treaba, - nu mai ai organizare in agenda, - nu mai primeste emailuri

Si zici "Ce bine ca am scapat", dar parca lipseste ceva. Nu mai esti util, iti lipseste agitatia. Dureaza ceva timp pana scapi de acest sentiment, dar scapi pana la urma. Uneori, ma bag iar in prea multe, si iar trebuie sa-mi zic "Ce vrei sa faci ? Unde ti se duce energia ta? Care este focusul ?"

Am avut cateva ancore cand mi-am dat demisia:

- She is Mom - aici am gasit ceea ce cautam. Sa am pe cine sa intreb "Eu ce fac acum? Cum fac? Care sunt pasii?". Am gasit membri in comunitate, care fie au trecut prin ce treceam eu, fie erau intr-o situatie asemanatoare. Si in momentul in care ai curajul sa zici "Eu nu stiu cum sa fac", sigur gasesti raspunsuri in jurul tau. Multumesc mult mentorilor din comunitate ca m-au facut sa am incredere in mine in momentele in care aveam nevoie.

- Predam Stafeta - mi-am continuat proiectul, am facut multe interviuri, m-am umplut de energia necesara de a merge mai departe. Am facut site, am facut proiecte cu scoli, am trimis multe mesaje, si mai ales, am cunoscut foarte multa lume faina. Si inca cunosc.

- Familia - timpul petrecut cu familia si prietenii is the best time  

In aceasta perioada am avut muuuulte planuri, multe idei, multe inceputuri, si multe sfarsituri, dar usor usor drumul se indreapta spre ceea ce vreau sa fac. Mai am pana acolo, dar va tin la curent.

Daca ar fi sa ma intorc in timp, m-as intoarce cu 3 ani in urma. Cand am salariu si pot sa-mi platesc niste cursuri, sau cand pot sa le cer de la companie. As cauta niste cai prin care sa devin specialist in ceea ce fac. M-as focusa mai mult pe ce vreau sa fac in viitor. Mi-as planifica mai bine cariera. As incepe sa vorbesc cu specialisti/mentori care sa ma indrume, sa-mi arate niste variante. 

Sunt multe de spus, dar nu vreau nici sa despicam firul in patru. Fiecare decizie luata, este cea mai buna decizie la momentul respectiv. Depinde doar de noi cat de informati suntem in acel "moment".

Comentarii

Postări populare